суботу, 19 травня 2012 р.

Презентація відновленого часопису «Сучасність»

::: 23 травня 2012 :::

Книгарня «Є» та видавництво «Спадщина-Інтеграл» запрошують на ПРЕЗЕНТАЦІЮ ВІДНОВЛЕНОГО ЧАСОПИСУ «СУЧАСНІСТЬ»

Місце проведення:  Книгарня «Є», вул. Спаська, 5 (ст. м.  Контрактова площа)
Початок: 18:00

Учасники:
Тарас Федюк, головний редактор часопису
Віра Агеєва, голова наглядової ради видавництва «Спадщина-Інтеграл»

Доля часопису «Сучасність» протягом останніх п’яти років була нелегкою, якщо не сказати трагічною. Тричі журнал змушений був призупиняти свій вихід через перманентний брак коштів і зміною у зв’язку з цим інвесторів та засновників, головних редакторів та творчих колективів.

Тепер у журналу з’явився стабільний засновник, готовий підтримати «Сучасність» не протягом одного-двох років, як це було дотепер, а протягом десятиліть. Це — видавництво «Спадщина-Інтеграл».

«Сучасність» залишиться таким же часописом, який ви звикли бачити: часописом вільної української думки. На сторінках журналу читач знову зустрінеться з провідними українськими, європейськими, світовими поетами, прозаїками, літературними критиками, істориками, культурологами, есеїстами, мемуаристами, мистецтвознавцями, публіцистами.

Журнал «Сучасність» — один із найстаріших та найавторитетніших українських «товстих» журналів. Він почав виходити 1961 року спершу в Німеччині, далі — у Сполучених штатах, а від січня 1992 року — в Україні. Біля витоків «Сучасності» стояли такі відомі літератори, громадські діячі, як І. Кошелівець, В. Бургард, В. Барка, В. Кубійович, І. Лисяк-Рудницький, У. Самчук, Ю. Шевельов, Б. Рубчак, Б. Бойчук, В. Вовк та багато інших славетних українців.
Важко назвати інше видання, котре зробило би для постання незалежної Україна так само багато. На сторінках журналу друкувались заборонені в Україні твори І. Дзюби, Л. Костенко, І. Світличного, В. Стуса, І. Калинця, В. Симоненка, В.Чорновола та інших українських дисидентів.
Протягом років виходу в Україні журнал заслужено став провідним літературним та громадсько-політичним виданням.

Немає коментарів:

Дописати коментар